Siirry pääsisältöön

    

Pääsivulle      Uutiset       Mediassa      Tapahtumat

Tuokio tutkimuksesta osa 1

24.04.2023 - 24.04.2023

Tuokio tutkimuksesta osa 1 banneri

Aika: maanantai 24.4. klo 9 - 10.30
Paikka: Teams
Hinta: maksuton

Tervetuloa Vatesin viestintäverkoston tilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista tutkimusaiheista.

Kenelle? Vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden tutkimustiedosta kiinnostuneille esim. järjestöissä, oppilaitoksissa, työ- ja toimintakeskuksissa ja muissa kehitysvamma-alan palveluissa mm. hyvinvointialueilla.

Mitä hyödyt? Kuulet ajankohtaisista tutkimuksista niiden tekijöiltä ja pääset kysymään ja keskustelemaan sisällöistä heidän kanssaan.


Ohjelma

9.00 Tervetuloa Tuokio tutkimuksesta -tilaisuuteen
viestintävastaava Kati Savela-Vilmari, Vates-säätiö

Selkokieli osallistumisen tukena
kehittämispäällikkö Leealaura Leskelä, Selkokeskus
Keskustelua tutkimuksesta ja aihepiiristä

Tulla nähdyksi ja kuulluksi
lehtori Sanna Ryökkynen, HAMK Edu
Keskustelua tutkimuksesta ja aihepiiristä

Loppuyhteenveto

10.30 Tilaisuus päättyy

Ohjelma tarkentuu lähempänä. Pidämme oikeuden muutoksiin.


 

Puhujat

Leealaura Leskelä kertoo väitöskirjastaan Selkopuhetta! Puhuttu selkokieli kehitysvammaisen henkilön ja ammattilaisen vuorovaikutuksessa. Selkokieltä on tutkittu pääosin kirjoitettuna kielimuotona, joten selkopuheesta tiedetään vasta vähän. Tutkimustuloksia voidaan soveltaa selkovuorovaikutusohjeiden kehittämiseen kehitysvamma-alan ammattilaisten tueksi. Leskelä on kerännyt tutkimusaineistonsa kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja toimintakeskuksesta. Hän väitteli joulukuussa 2022 Helsingin yliopistosta humanistisesta tiedekunnasta, suomen kielen oppiaineesta.

Leealauran tutkimus: Selkopuhetta! Puhuttu selkokieli kehitysvammaisten henkilöiden ja ammattilaisten vuorovaikutuksesta.

Sanna Ryökkynen väitteli Helsingin yliopiston kasvatustieteellisestä tiedekunnasta tammikuussa 2023 otsikolla "They did not give up on me.” Vocational students’ perceptions of the special support in their studying. Ryökkynen selvitti tutkimuksessaan vaativaa erityistä tukea ammatillisiin opintoihinsa saavien opiskelijoiden kokemuksia opinnoistaan ja heidän näkemyksiään hyvästä ammatillisesta koulutuksesta. Käytössä olevat tukitoimet eivät välttämättä vastaa opiskelijoiden käsityksiä siitä, mitkä asiat tukevat parhaiten heidän opintojaan. Väitöstutkimuksen tarkoitus oli tarkastella opiskelijoiden odotuksia ja selvittää, miten niihin voitaisiin vastata parhaalla mahdollisella tavalla.


Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 20.4.2023

Ilmoittaudu tilaisuuteen (aukeaa uuteen välilehteen!)


Lisätietoja:

Kati Savela-Vilmari

kati.savela-vilmari@vates.fi

puh. 044 587 9568

takaisin tapahtumiin