Siirry pääsisältöön

Tiedolla vaikuttaminen -hanke

Sivu siirretty osoitteeseen http://www.vates.fi/vates/projektit/tiedolla-vaikuttaminen.html

Oppisopimus on Tarja Tanskasen tie työelämään (Tukiviesti 1997)

ti elok. 08 15:28:00 2017

Tarja Tanskanen on päässyt perehtymään leipomotyön salaisuuksiin oppisopimuksen kautta.

Artikkelissa vuodelta 1997 kerrotaan, miten mäntsäläinen Tarja Tanskanen on päässyt työelämän makuun oppisopimuksen kautta. Hänelle olisi saatettu entisinä aikoina tarjota työkyvyttömyyseläkettä. Hän sai töitä liro Forsströmin johtamasta Lei­pomo Lähimmäisestä Mäntsä­lässä. AlkuunTarjalla oli työhön opastaja, nyt hän tarvitsee tu­kea vain parin viikon välein. Muun ajan hän hoitaa tehtä­vänsä itsenäisesti. Lue artikkeli

Lähde: Tukiviesti 8/1997. Julkaistu Tukiviestin luvalla.

Turvavalvojat vahvistavat kaupan turvallisuutta (Ässä 1997)

S-ryhmä on mukana toteut­tamassa maamme ensimmäistä turvavalvojakoulutusta yhdes­sä Jyväskylän yliopiston täy­dennyskoulutuskeskuksen, Data Check Oy:n, Anttila Oy:n, Uudenmaan oppisopi­mustoimiston, Vajaakuntois­ten työllistämisen edistämisäätiön ja Kynnys ry:n kanssa

Oppisopimus on Tarja Tanskasen tie työelämään (Tukiviesti 1997)

Mäntsäläläinen Tarja Tanskanen, 19, on päässyt työelämän makuun oppisopimuskoulutuksen kautta, vaikka entisinä aikoina hänelle olisi saatettu tarjota työkyvyttömyyseläkettä. Vastaisuudessa työkyvyttömyyseläkkeellä olevallakin voi olla entistä paremmat mahdollisuudet työhön oppisopimuksen avulla.

Pornaisissa järjestettiin vammaisille oikeita töitä (Uusimaa 1997)

Uudenmaan erityishuoltopiirin aluejohtaja Sinikka Männistö-­Haili pitää Pomaisten mallia erit­täin onnistuneena ja hyvänä esi­merkkinä muuallakin noudatetta­vaksi. - Mielestäni he ovat kohdan­neet kuntalaisen oikealla tavalla. Pornaisissa ollaan ajan tasalla näissä asioissa, edelläkävijyyteen on uskallusta.

Selälle sopivaan työhön (Kela Elämässä 2013)

Selkävaivat vaativat Tuija Varilan vaihtamaan ammattia. Osapäiväraha auttoi muutoksen aikana

Värit palasivat elämään (Kela Elämässä 2013)

Sairastuttuaan paniikkihäiriöön ja julkisten paikkojen pelkoon Päivi Westerlund menetti työkykynsä. 46-vuotiaana hän oli ollut jo kolme vuotta poissa työelämästä. Taskussa oli määräaikaiset eläkepaperit eli Päivi sai Kelasta kuntoutustukea. Lääkityksen ja terapian avulla paniikkikohtaukset saatiin hallintaan. Työelämään palaaminen ei kuitenkaan olisi onnistunut omin voimin pitkän tauon jälkeen.