Siirry pääsisältöön

Tiedolla vaikuttaminen -hanke

Sivu siirretty osoitteeseen http://www.vates.fi/vates/projektit/tiedolla-vaikuttaminen.html

Selkokieltä viestijöille!

pe toukok. 05 10:48:00 2017

Piirroskuvasta hahmosta, joka lukee kirjaa.Haluatko oppia kirjoittamaan selkokieltä ja tietää, mikä tekstistä tekee helppolukuisen? Miten kirjoitat selkokielellä osatyökykyisten työelämään liittyvistä aiheista? Miten teet selkoa termeistä kuten ’osatyökykyinen’, ’työkyvyttömyyseläke’, ’työhönvalmennus’ tai ’sote-uudistus’?

Tervetuloa selkokielen kaksipäiväiseen kirjoituskoulutukseen, jossa tutustut selkokielen kirjoitusprosessiin ja –ohjeisiin. Koulutuksessa tehdään kirjoitusharjoituksia, joista osallistujat saavat palautetta.

Pääpaino on informaatioteksteissä, kuten verkkoteksteissä ja ohjeissa. Koulutuksessa tutustutaan myös selkojulkaisun ulkoasuun ja kuvitukseen. Ota oma tietokoneesi mukaan kirjoitusharjoituksia varten. Koulutus kestää kaksi päivää, joiden välissä voi halutessa työstää yksin tai yhdessä kollegojen kanssa harjoitustyötään.

Koulutus on kaksipäiväinen.

Aika: torstai 24.8. ja 7.9. kello 10 - 15 (aamukahvi klo 9.30 alkaen)

Paikka: Vates-säätiö, Oltermannintie 8, 00620 Helsinki, 2 krs

Osallistumismaksu: 200 euroa / hlö / 2 päivää. Osallistumismaksu sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä aamukahvin ja lounaan.

Kenelle: Koulutukseen voivat osallistua kaikki, jotka haluavat oppia selkokieltä. Harjoitukset tehdään osatyökykyisten henkilöiden työelämään liittyvistä asioista, mutta harjoitukset voi tehdä myös muista aiheista.

Kouluttaja: Kouluttajana toimii Selkokeskuksen suunnittelija Eliisa Uotila.

Järjestäjä: Koulutus järjestetään yhteistyössä Tiedolla vaikuttaminen –hankkeen ja Selkokeskuksen kanssa.

Paikkoja: 14

Ilmoittautuminen 10.8.2017 mennessä verkkolomakkeella:  https://www.webropolsurveys.com/S/6C6E2804D2DE639D.par

Koulutukseen ilmoittaudutaan verkkolomakkeen kautta. Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähtetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Huomioithan tämän matka- ja majoitusvarauksissasi.

Koulutus toteutetaan, mikäli siihen osallistuu vähintään 10 henkilöä. Jos paikkoja riittää, voidaan ilmoittautumisia ottaa vielä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Osallistumismaksu sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä aamukahvin ja lounaan. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

Peruutus: Ilmoita peruutuksesta sähköpostitse tiina.jappinen[@]vates.fi viimeistään 10.8.2017. Jos et pääse itse tulemaan, voit ilmoittaa tilallesi myös jonkun toisen henkilön, mutta laita muutos asiasta heti. Jos osallistuminen perutaan 10.8. jälkeen tai sitä ei tehdä lainkaan, osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Vates-säätiö / Tiedolla vaikuttaminen –hanke pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmaan tai koulutuksen peruuntumiseen esimerkiksi kouluttajan sairastumisen takia.

Kuva: Papunet-kuvapankki / Sergio Palao / CATED. "Helppolukuinen"

Lieksan Saha edelläkävijä vammaisten työllistämisessä (Lieksanlehti 1997)

Lieksan Saha Oy on ansiokkaasti toteuttanut tasa-arvoista työvoimapolitiikkaa. Lieksan Seudun Invalidit ry palkitsi Lieksan Sahan kunnia­kirjalla, koska yritys on edistä­nyt tasa-arvoa työllistämällä jo vuosien ajan vammaisia.

Vammainen yrittäjä suhtautuu toiveikkaasti tulevaisuuteen (Länsi-Savo 1997)

Artikkeli vuodelta 1997 kertoo cp-vammaisesta yrittäjästä, joka avasi avasi lahjatavarapuodin Ouluun. - Suhtaudun toiveikkaasti tulevaisuuteen, vaikka minua onkin yritetty monasti lyödä henkisesti maahan, sanoo 30-vuotias Pirjo Hernesniemi.

Pyörätuoli ei estä työntekoa (Aamulehti 1996)

Artikkeli vuodelta 1996 kertoo siitä, ettei vammautumisen tarvitse merkitä työstä tai opiskelusta luopumisesta. Artikkelissa on haastateltu lihastautia sairastavaa 25-vuotiasta Johan Kullasta, joka opiskeli tuolloin Otaniemen Teknillisessä Korkeakoulussa.

Selkokieltä viestijöille!

Haluatko oppia kirjoittamaan selkokieltä ja tietää, mikä tekstistä tekee helppolukuisen? Tervetuloa selkokielen kaksipäiväiseen kirjoituskoulutukseen, jossa tutustut selkokielen kirjoitusprosessiin ja –ohjeisiin. Koulutuksessa tehdään kirjoitusharjoituksia, joista osallistujat saavat palautetta.

Opaskoira turvaa kulun ja työn

Huhtikuun toiseksi viimeisenä keskiviikkona vietetään kansainvälistä opaskoirapäivää. Suomessa tallustaa yli 200 opaskoiraa, jonka tärkeä tehtävä on varmistaa näkövammaiselle henkilölle turvallinen liikkuminen. Opaskoiran avulla näkövammainen henkilö voi elää vapaampaa ja itsenäisempää elämää.