Siirry pääsisältöön

Ilmoittaudu mukaan Job Shadow Day -päivään 20.5.2021

Syttyvä lamppu, hahmo sininen tausta, Job Shadow Day teksti.

Job Shadow Day  järjestetään 20.5.2021 hybriditapahtumana. Osallistuminen on mahdollista joko etäyhteydellä  tai työpaikalla läsnä ollen paikalliset koronasuositukset huomioiden. Osallistumistavasta sopivat lähettävä ja vastaanottava taho keskenään.

Ilmoittautumislomake on avattu. lmoittautuneiden yhteystiedot ja logot lisätään aiempien vuosien tapaan maakunnittain Job Shadow Day -sivustolle. Lisäksi sivulle tulee maininta siitä, toteutuuko työnseuranta etäyhteydellä vai työpaikalla.

Lue lisää Job Shadow Day -päivästä ja ilmoittaudu mukaan!

Työllistämisen tukimuotojen vaikutuksista ja vaikuttavuudesta

Vatesin aluetoiminta kysyi vuoden 2021 alussa maakunnissa toimivilta työllisyystoimijoilta, millaisesta tilastotiedosta he hyötyisivät eniten osatyökykyisten työllistymiseen ja palveluihin liittyen. Valtaosa toimijoista haluaisi enemmän tietoa sitä, miten osatyökykyisten eri tukimuodot ja palvelut vaikuttavat työllistymiseen ja jatkopolkuihin (31 %). Kiinnostusta osatyökykyisten tukien ja palveluiden vaikutusten mittaamiseen osatyökykyisten työllistämisessä on kentällä varsin paljon.

Esim. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnassa on selvitetty vuonna 2018 palkkatuen ja kuntouttavan työtoiminnan vaikutuksia siihen, miten osatyökykyiset henkilöt etenevät kohti työmarkkinoita. 

Lue Joni Ulmasen kirjoitus työllistymisen tukimuotojen vaikutuksista

Tulisielu-palkintoehdokkaat 2021

Tulisielu-logo jossa pää, liekki ja teksti Tulisielu ja Vates.Vuoden 2021 ehdokkaat on nyt nimetty ja äänestys avattu. Palkintoehdokkaina ovat yhteyspäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma, Kuntoutussäätiö, toimitusjohtaja Riitta Harmanen, Eduro-säätiö, toimitusjohtaja Timo Keisala, Bovallius-Palvelut Oy, työhönvalmentaja Pirjo Pellikka, Live Palvelut, opettaja Sanna Saastamoinen, Itä-Suomen yliopisto ja toiminnanjohtaja Nina Sohlberg-Ahlgren, Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry.

Äänestää voi kuka tahansa joko yllämainittuja ehdokkaita, tai ehdottaa listan ulkopuolista henkilöä tunnustuksen saajaksi. Äänestyksen tulos julistetaan ja Tulisielu-tunnustus luovutetaan 20.5.2021 Kohtaamisten päivä -tapahtumassa.

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Osatyökykyisten henkilöiden työllistämisen tukemiseen on hyvä toimintakehikko lähes valmiina. Teen katsauksen käynnissä oleviin tai käynnistyviin toimenpiteisiin, joiden avulla pyritään osaltaan saavuttamaan Suomen hallituksen asettama 80 prosentin työllisyysaste.

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Välityömarkkinoiden tulevaisuuden toimintamalli hahmottuu

Vatesin kehittämispäällikkö Jukka Lindberg kirjoittaa blogissaan mm., että selvityshenkilö Hannu Mäkisen Suomen välityömarkkinamallista tekemän selvityksen suurin arvo on siinä ehdotettavassa uudessa toimintamallissa.

Lue Jukan blogikirjoitus

Näkökulmana jatkuva oppiminen

Mihin jatkuva oppiminen haastaa meidät juuri nyt? Meneillään olevat monet uudistukset antavat runsain mitoin vaihtoehtoja pohtia tätä.On jatkuvan oppimisen uudistusta, elinikäisen ohjauksen strategiaa, koulutuspoliittista selontekoa jne. Kaija Ray kirjoittaa Vatesin blogista jatkuvan oppimisen näkökulmista.

 Lue Kaijan blogiteksti

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista