Siirry pääsisältöön

Tietoa työnantajalle: etuudet ja palvelut osatyökykyisen henkilön rekrytoinnin tukena

Seitsemän erikorkuista kolikkopinoa, joista kasvaa erikokoisia versoja. Taustalla luontoa.Työnantajat voivat saada monenlaista tukea ja apua osatyökykyisen henkilön palkkaamiseen. Alla pähkinänkuoressa tietoa tukimuodoista, joita on mahdollista hyödyntää osatyökykyisten henkilöiden palkkaamisessa.

  • Palkkatuki – tuki palkkauskustannuksiin
  • Työllistämisen kuntalisä – lisätuki työllistämiseen tai oppisopimuskoulutuspaikan tarjoamiseen
  • Työolosuhteiden järjestelytuki – tuki uudelle tai vanhalle työntekijälle, jolla on tarpeita työympäristön muutoksiin tai toisen henkilön tukeen
  • Työhönvalmentajan palvelut – tuki työntekijälle, työnantajalle ja työkavereille työnhakuun, rekrytointiin tai työtehtävien muokkaukseen
  • Työkokeilu

Lue artikkeli työllistämisen tukimuodoista

Mikael Pentikäisestä Job Shadow Day -tapahtuman suojelija

Mikael Pentikäinen, vaaleansininen paita, silmälasit, lyhyet hiukset. Katsoo kameraan ja hymyilee.Valtakunnallisen Job Shadow Day -päivän suojelijana vuonna 2023 toimii Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Job Shadow Day toteutetaan 25.5. ympäri Eurooppaa, ja siihen osallistuu tuhansia työnseuraajia. 

- Elämä on opettanut, että jokainen meistä on hyvä jossain, mutta kaikki emme saa mahdollisuutta tämän hyvyyden osoittamiseen. Job Shadow Day on yksi keino aurata tietä sille, että yhä useampi pääsisi näyttämään lahjojaan ja osaamistaan. Kannustan työnantajia osallistumaan tapahtumaan ja antamaan mahdollisuuksia seurata työelämää. Tällä pienellä teolla voi olla suuri vaikutus, toteaa Mikael Pentikäinen.

Lue lisää Job Shadow Day -sivulta

Vatesin eduskuntavaaliteesit:

Vates nostaa eduskuntavaaleissa keskusteluun kolme asiaa, jotka edistävät osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä. Ne ovat: järjestöjen rahoitus osatyökykyisten henkilöiden työllistämisen edistämiseksi, työllisyyspalveluiden saavutettavuus sekä jatkuvan oppimisen mahdollistaminen nuorille.

Teesi 1 - Järjestöjen rahoitus osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi on turvattava

Teesi 2 -Työllisyyspalveluiden on oltava kaikkien saavutettavissa

Teesi 3 - Jatkuvan oppimisen polut nuorille on turvattava

Tutustu Vatesin eduskuntavaaliteeseihin

Tutustu hankkeisiin

Vihreä sydän ja teksti elämänlaatua ruuasta  Hankkeen logo

Toimitusjohtajan blogi

Jaana Pakarinen: Sosiaaliturvakomitean välimietinnössä on useita ehdotuksia, joilla lainsäädäntöä voisi uudista työ- ja toimintakykyä paremmin tukevaksi. Työhön pääsy, työssä pysyminen ja työhön paluu ovat mietinnössä hyvin esillä.

Lue Jaanan blogikirjoitus 

Aluetoiminnan blogi

Hyvänlaatuisen työn malli tukee oikea-aikaista työhön paluuta -blogikirjoituksessa Emma Andersson kirjoittaa, että oikea-aikainen työelämään paluu tukee sairastuneen työntekijän mahdollisuuksia jatkaa työelämässä. Usein sairastunut toivoo, että työhön paluuta suunniteltaisiin jo heti diagnoosin jälkeen.

Emman kirjoitus aluetoiminnan blogissa

Tietopaketeissa mm. työllistymisen tukimuodoista

Vatesin sivuille on koottu tietopaketteja eri teemoista. Teemat ovat työelämän saavutettavuus, työllistymisen tuet ja keinot, järjestöjen työllisyyspalvelut sekä aluepäättäjät. 

Tutustu tietopaketteihin

Paikka auki -avustusohjelma

Paikka auki -logoteksti puhekuplassa.Paikka auki -ohjelman tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vaikeasti työllistyvälle henkilölle työsuhde sosiaali- ja terveysalan järjestössä sekä edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työelämävalmiuksia ja jatkotyöllistymismahdollisuuksia.

Vates-säätiö on mukana Paikka auki -ohjelmassa. Säätiö on vuosien mittaan saanut ohjelman kautta avustusta osatyökykyisten henkilöiden palkkaamiseen säätiön avustaviin tehtäviin.

Paikka auki on STM:n avustusohjelma vuosille 2018–2022. Avustukset myöntää STM ja niitä hallinnoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Paikka auki -ohjelmalla on oma koordinaatiohanke, jota toteuttaa Nuorten Ystävät ry.

Lisätietoa Paikka auki -ohjelmasta (linkki aukeaa uuteen välilehteen)