Siirry pääsisältöön

Vates-päivä 1.10.2020 - Tulevaisuuden työ – kaikille avoimet työmarkkinat

Piirroskuva. Ihmisiä kävelemässä erilaisten apuvälineiden kanssa.Vates-päivässä keskitymme erityisesti työn murrokseen ja pohdimme yhdessä toimialan asemaa työelämän muutoksen tuulissa. Paneudumme ajankohtaisiin ilmiöihin ja kansainvälisten virtausten vaikutuksiin esimerkiksi päätöksenteossa. 

Lisäksi luvassa on käytännönläheisiä tietoiskuja, joissa nostetaan esille kentällä tehtävää kehittämistyötä. Lopuksi saamme tutkimuksellisen näkemyksen, millaiseen suuntaan työmarkkinat ovat kehittymässä ja miten vammaiset ja osatyökykyiset löytävät sieltä paikkansa jatkossakin.

Poimintoja ohjelmasta:

  • Vammaisena työssä jatkossakin. Asiantuntija Anni Kyröläinen, TEM
  • Ajankohtaiskatsaus EU:sta – mitä meidän tulisi tietää? Hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM
  • Tulevaisuuden tekeminen työllistämisyksiköissä, näkökulmina liiketoiminnan ja osaamisen kehittäminen. Toimitusjohtaja Marjo Jokipii, Sotek-säätiö ja toimitusjohtaja Jaana Jääheimo, Titry ry.

Päivän aikana annetaan Tulisielu-tunnustus.

Vates-päivään osallistut nyt edullisemmin kuin aiemmin (60/70 euroa). Päivä järjestetään etänä laadukkaana striimauksena.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Esite Työllisyydenhoito elinvoimatekijänä kunnissa

Esitteen kansi jossa kolme henkilöä.Panostamalla työllisyyspalveluihin kunnat lisäävät kunnallisverotuloja, saavuttavat säästöjä työmarkkinatuen kuntaosuudessa sekä vähentävät maksupainetta toimeentulotuessa sekä sosiaali- ja terveysmenoissa. Esitteen tavoitteena on nostaa keskustelua päätöksenteossa ja tarjota konkreettisia askeleita etenemisen tueksi. Käytännön esimerkit kertovat eri kuntien konkreettisista malleista nähdä työllisyydenhoito elinvoiman näkökulmasta.

Esitteen on kustantanut Kuntaliitto ja se on ilmestynyt Vates-säätiön esitesarjassa. 

Tutustu esitteeseen työllisyydenhoidosta

Tutustu Monimuotoinen työelämä -Extraan

Monimuotoinen työelämä Extran kansi, jossa 3 henkilöä, kaksi heistä kättelee.Vatesin kehittämistoiminta on koostanut Kyvyt käyttöön Extra -lehden teemalla Monimuotoinen työelämä. Siinä esitellään mm. tuettua yrittäjyyttä keikkatyön kautta, Disability Employment Forum -konseptia, työnantajien usein kysyttyjä kysymyksiä työllistämisen tukimuodoista ja Vatesin hanke- ja verkostotoimintaa tiivistetysti. 

Lehteä voi tilata myös painettuna, max 10 kpl. Tilaus on maksuton. Siihen voi tutustua myös pdf-muodossa tai Issuu-alustalla. 

Monimuotoinen työelämä Extra (pdf)

Monimuotoinen työelämä Extra (Issuu)

Oman ohjausotteen työstämistä Työhönvalmennuksen teemapäivässä

Kuvakaappaus Menti-sivustolta jossa osallistujat kirjoittivat näkemyksiä hyvän tyypin käsitteestäTyöhönvalmennuksen teemapäivässä 26.8. keskityttiin oman ohjausotteen työstämiseen. Päivässä paneuduttiin myös valmennuskeskeiseen työskentelytapaan ja siihen, miten oma ohjausote vaikuttaa työnantajayhteistyöhön.

Osallistujat pohtivat mm. mitä tarkoittaa käsite osatyökykyinen. Sen lisäksi he keskustelivat rekrytointi-ilmoitusten toiveista löytää ”hyvä tyyppi”. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Teemapäivässä mukana olijat miettivät myös, kuinka paljon he itse ammattilaisena käyttävät asiakkaiden kanssa työelämään ohjaavaa tai suuntaavaa työotetta. 

Vates järjestää Työhönvalmennuksen teemapäiviä muutaman kerran vuodessa. 

Lue kooste elokuun teemapäivästä

Lue ja tilaa uutiskirjeitä.  


Toimitusjohtajan blogi

Henkilökohtainen kuntoutus on poikkeustilanteessa jouduttu lopettamaan. Tämä haastaa paitsi kuntoutuksen tarvitsijoita myös palvelujen tuottajia, joista merkittävä osa on kolmannen sektorin toimijoita. Onneksi etäpalveluja on alettu tarjota. Ne eivät silti sovellut jokaiselle.

lue Jaanan blogikirjoitus 

Etätyö sopii monelle osatyökykyiselle

Olisiko jonain päivänä mahdollista hyväksyä se tosiasia, että melko isolle ihmisryhmälle etätyö olisi se optimaalisin työskentelymuoto? Esimerkiksi pitkäaikaissairaat tai heikolla itsetunnolla varustetut ihmiset voivat hyötyä siitä, että saavat työskennellä kotona omassa rauhassa, kirjoittaa Vatesissa järjestöavustajana ollut työntekijä Vatesin blogissa.

Lue järjestöavustajan blogikirjoitus

Aluetoiminnan blogi koronakevään vaikutuksista

Aluetoiminta kyseli osatyökykyisten työllistämisasioiden parissa toimivilta organisaatioilta, miten koronakevät vaikutti työllistymiseen. Yli puolet vastaajista koki asiakkaiden työllistymisen avoimille työmarkkinoille pysähtyneen lähes kokonaan tai heikentyneen voimakkaasti. Vastaajien joukossa ei ollut yhtään organisaatiota, jonka toimintaan koronavirustilanne ei olisi vaikuttanut, kirjoittavat aluekoordinaattorit Tuuli Riisalo-Mäntynen ja Hanna Ranta-Pitkänen blogissaan.

Lue Tuulin ja Hannan blogi

Verkostot kehittämisen ytimessä

Vates-säätiö koordinoi tällä hetkellä neljää valtakunnallista verkostoa tai kehittämisryhmää, joiden esittelyissä on kerrottu liittymisohjeet. Vatesissa toimii tällä hetkellä Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä, Työllistämisyksiköiden johdon kehittämisryhmä, Välityömarkkinatoimijoiden verkosto ja Vatesin viestintäverkosto. Saat näistä lisätietoa kunkin verkoston kohdalta.

Jäsenyys kehittämisryhmissä ja verkostoissa on maksutonta.

Lue lisää verkostoista