Siirry pääsisältöön

Tuettu työllistyminen

Neljä ihmistä kädet päällekkäin.

Mitä on tuettu työllistyminen ja työhönvalmennus?

Tuettu työllistyminen on työllistymisen tukimenetelmä, jonka tavoitteena on työnhakijan työllistyminen normaaliin palkkatyöhön. Toimintamallilla edistetään työnhakijoiden yhdenvertaista työllistymistä sekä vahvistetaan työnhakijoiden oikeutta tasa-arvoiseen osallisuuteen ja asemaan työmarkkinoilla.

Tuetun työllistymisen työhönvalmennuksella tarkoitetaan työllistymistä palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille työhönvalmentajan tuen avulla. Työhönvalmentaja on ammattilainen, joka tukee henkilökohtaisesti sekä työllistyjää että työnantajaa, myös työsuhteen syntymisen jälkeen.

Kenelle se on tarkoitettu?

Tuetun työllistymisen työhönvalmennus on tukimenetelmä henkilöille, joilla on haasteellista saavuttaa yhdenvertainen asema työelämässä vamman, sairauden tai osittaisen työ- ja toimintakyvyn vuoksi. Työhönvalmentajan palveluita voivat hyödyntää niin työnantajat kuin työnhakijat.

Mitä se tarjoaa?

Tuetun työllistymisen menetelmän lähtökohtana tavallinen työpaikka, tasa-arvoisella palkalla ja tarkoituksenmukaisella, yksilöllisellä tuella.

Työhönvalmennuspalvelun avulla henkilö voi saada yksilöllistä tukea työllistymiseensä. Työhönvalmentaja tukee työnhakijaa työnhakutaidoissa, työnhaussa ja työpaikalla. Työhönvalmentaja auttaa työtehtävien ja työnhakijan osaamisen kohtaamisessa. Hän auttaa myös erilaisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa sekä tukee kiinnittymään uuteen työympäristöön ja -yhteisöön.

Työnantajalle työhönvalmentaja tarjoaa tukea tekijän ja työtehtävän kohtaamiseen, helpottaa rekrytointia ja auttaa myös työnantajaa erilaisten tukien hakemisessa.

Mistä palvelua saa?

Työhönvalmennus on henkilökohtainen etuus. Työllistyjän tulee selvittää oma palveluntarve ja mahdollisuus työhönvalmentajaan.

Työhönvalmennuspalveluita saa työterveyshuollosta, työeläkeyhtiöistä, TE-toimistosta, Kelasta, kunnista, oppilaitoksista, järjestöistä, yhdistyksistä ja säätiöistä sekä yksityisiltä palveluntuottajilta.

Tietoa sinulle

Julkaisut

Työhönvalmentaja - osaava ja luotettava kumppani

Työhönvalmentaja-esitteen kansi, jossa neljä ihmistä ja kaksi heistä kättelee.

Lataa työhönvalmentaja -esite (pdf avautuu uuteen ikkunaan)

************************

Muita esitteitä

Vatesin esitteiden kansikuvia

Tutustu Vatesin muihin esitteisiin

Yhteystiedot

Mari Bergman
Erityisasiantuntija, tuettu työllistyminen
puh. 044 787 7022
mari.bergman(at)vates.fi