Siirry pääsisältöön

Tiedolla vaikuttaminen -hanke

Sivu siirretty osoitteeseen http://www.vates.fi/vates/projektit/tiedolla-vaikuttaminen.html

Kädet savessa - Vatesin arvot saivat hahmonsa

ke maalisk. 07 15:38:00 2018

Vatesin värikkäät ja savesta muotoillut arvot (rohkeus, asiantuntijuus, muutosvalmius) ripustettuna seinälle.Vatesin tiimitilassa julkistettiin Avoimissa oviessa 28.2.2018 Vatesin henkilökunnan tekemät savitaulut säätiön arvoista: asiantuntijuus, rohkeus ja muutosvalmius. Säätiön arvoja oli pohdittu aiemmin yhdessä osana strategiatyöskentelyä. Arvoja mietittäessä haluttiin jättää pois termit, jotka ovat lakitekstissä tai ovat muuten itsestäänselvyyksiä säätiön toimintaa ajatellen.

Säätiön arvoiksi valikoituivat keskustelun ja pohdinnan jälkeen:

Rohkeus
Sanoa ja olla sanomatta. Rohkeus valita, mitä tuomme esiin, mikä jää vähemmälle. Uskallus kokeilla uutta ja ottaa epäonnistumisen riski.

Asiantuntijuus
Haemme tietoa yhteiskunnan ilmiöistä ja kohdennamme sitä oikeille kohderyhmille.

Muutosvalmius
Kohdennamme tietoa uusille kohderyhmille yhteiskunnallisten tilanteiden muuttuessa ja huomioimme myös hiljaiset signaalit. Valmius muuttaa painopisteitä tarpeiden mukaan.

Missioksemme muotoutui: Yhdistävä yhteistyön rakentaja ja verkostojen kokoaja, kehittävä edelläkävijä, luovasti rohkea tiedon ja käytännön asiantunteva soveltaja.

Kun arvot olivat selvillä, kokoonnuimme vielä miettimään, mikä olisi kunkin arvon väri ja minkä muotoisia ne olisivat. Piirrostemme perusteella kuvanveistäjä Johanna Rytkölä muotoili arvot savesta ja pääsimme hänen ateljeeseensa viettämään virkistyspäivää. Päivän aikana arvot saivat värit ja lisäelementtejä pintaansa.

Lopputulos on nyt ihailtavissa tiimitilamme seinällä.

Vatesin arvoja muotoillaan savesta yhdessä.   

Lieksan Saha edelläkävijä vammaisten työllistämisessä (Lieksanlehti 1997)

Lieksan Saha Oy on ansiokkaasti toteuttanut tasa-arvoista työvoimapolitiikkaa. Lieksan Seudun Invalidit ry palkitsi Lieksan Sahan kunnia­kirjalla, koska yritys on edistä­nyt tasa-arvoa työllistämällä jo vuosien ajan vammaisia.

Vammainen yrittäjä suhtautuu toiveikkaasti tulevaisuuteen (Länsi-Savo 1997)

Artikkeli vuodelta 1997 kertoo cp-vammaisesta yrittäjästä, joka avasi avasi lahjatavarapuodin Ouluun. - Suhtaudun toiveikkaasti tulevaisuuteen, vaikka minua onkin yritetty monasti lyödä henkisesti maahan, sanoo 30-vuotias Pirjo Hernesniemi.

Pyörätuoli ei estä työntekoa (Aamulehti 1996)

Artikkeli vuodelta 1996 kertoo siitä, ettei vammautumisen tarvitse merkitä työstä tai opiskelusta luopumisesta. Artikkelissa on haastateltu lihastautia sairastavaa 25-vuotiasta Johan Kullasta, joka opiskeli tuolloin Otaniemen Teknillisessä Korkeakoulussa.

Selkokieltä viestijöille!

Haluatko oppia kirjoittamaan selkokieltä ja tietää, mikä tekstistä tekee helppolukuisen? Tervetuloa selkokielen kaksipäiväiseen kirjoituskoulutukseen, jossa tutustut selkokielen kirjoitusprosessiin ja –ohjeisiin. Koulutuksessa tehdään kirjoitusharjoituksia, joista osallistujat saavat palautetta.

Opaskoira turvaa kulun ja työn

Huhtikuun toiseksi viimeisenä keskiviikkona vietetään kansainvälistä opaskoirapäivää. Suomessa tallustaa yli 200 opaskoiraa, jonka tärkeä tehtävä on varmistaa näkövammaiselle henkilölle turvallinen liikkuminen. Opaskoiran avulla näkövammainen henkilö voi elää vapaampaa ja itsenäisempää elämää.