Siirry pääsisältöön

Päiväni Luovilla

ti huhtik. 25 10:20:00 2017

Nico Tapasimme Pian ja Helin kanssa aamulla klo 8, ammattiopisto Luovilla. Kun olimme päässeet kohteeseemme, meidät otettiin vastaan ja toivotettiin tervetulleeksi. Sen jälkeen siirryimme omiin luokkiimme. Luokissa kerrottiin päivän kulku ja annettiin työtehtävät, sillä kyseessä oli arkielämäntaitojen päivä. Ennen aamuyhdeksää siirryimme rentoutumishuoneeseen SEMACO-tehtävää varten.

Noin klo 10 siirryimme sitten käytävälle rakentamaan trampoliinia yhdessä oppilaan ja hänen avustajansa kanssa ja puoli yhdeltätoista oli ruokailuun meneminen. Ruokailun jälkeen siirryimme nuorisotila Mondelle liikuntaan. Autoin alkuun alkulämmittelyssä laittamalla musiikin taustalle. Ohjasin oppilasta liikuntatunnilla sählypujotteluradan läpi ja päivä päättyi Mondella klo 13:15.

Avustajan työtehtävät olivat sopivan haastavia, mutta itse koin vaikeaksi sen toisen perään katsomisen. Kyseinen tehtävä vaatii vastuunottamisen toisesta ihmisestä. Esim. liikenteessä jouduimme pysähtymään ja odottamaan muita.

Päivästä jäi hyvä fiilis. Harmittaa vain kun päivässä näkee vaan hyvin pienen osan siitä työstä. Jos Job Shadow olisi ollut viikon kestävä tapahtuma, niin olisi päässyt näkemään enemmän.

Nico

Piia Keskiviikkona oli Job Shadow päivä Rovaniemen Luovilla. Olin siellä toisen jäsenen kanssa, mutta olimme eri luokissa. Itse ensin katsoin ja kuuntelin. En ensin osannut oikein tehdä mitään. Sitten tuli ensimmäinen tauko , joka oli henkilökunnan taukohuoneessa, joimme kahvia ja teetä työntekijöiden kanssa. Kun tauko oli pidetty, niin alkoi terveystieto. Ensin kuuntelin, kun opiskelijat vastailivat opettajan kysymyksiin terveystietoon liittyen. Sitten opettaja antoi kaikille monisteet, jossa olin mukana auttamassa niiden tekemisessä. Ohjasin opiskelijaa kirjoittamaan taululta asiat oikeisiin kohtiin.

Sitten lähdimme syömään. Lähdimme kävelemään Kansalaisopisto Rovalaan, jossa söimme lounaan.

Lounaan jälkeen oli vuorossa liikuntatunti nuorisotila Mondella, jossa harjoiteltiin sählyn pelaamista. Olin mukana ohjaamassa yhtä opiskelijaa. Kävelin opiskelijan rinnalla harjoituksen aikana. Koko päivä oli todella kiva. Olisin päässyt paremmin sisälle koulunkäynnin ohjaajan työhön jos päiviä olisi ollut enemmän. Tykkäsin todella paljon päivästä, voisin ottaa joskus uusiksi.

Piia

Kiitokset Rovaniemen Luovin henkilökunnalle ja opiskelijoille Job Shadow päivän onnistumisesta yksikössänne t. Nico, Piia ja Roihulan henkilökunta