Siirry pääsisältöön

Työhönvalmennus tueksi työpaikan löytymiseen

Työhönvalmennuspalvelun avulla voit saada yksilöllistä tukea työllistymiseesi. Työhönvalmennus on sinulle ilmainen tapa saada tukea työn etsimiseen, oppimiseen ja ylläpitämiseen.

Työhönvalmentaja tukee sinua työhakemuksen teossa, työnhakutaidoissa, työnhaussa ja työpaikalla. Työhönvalmentaja etsii työpaikkoja ja auttaa erilaisten tukien hakemisessa. Työhönvalmentaja auttaa sinua myös tutustumaan ja kiinnittymään uuteen työympäristöön ja -yhteisöön.

Palvelun voit saada käyttöösi esimerkiksi TE-toimistosta, työvoiman palvelukeskuksesta (TYP) tai KELAsta. Lisäksi eläkevakuutusyhtiöt ja liikenne- ja tapaturmavakuutusyhtiöt hankkivat työhönvalmentajien palvelua. Työhönvalmennusta tarjoavat myös erilaiset yritykset, järjestöt, säätiöt, yhdistykset, oppilaitokset, kunnat ja kaupungit. Jotkut yhdistykset ja säätiöt toteuttavat jatkuvana toimintanaan työhönvalmennusta tai se voi olla työllistymisprojektien toimintaa.

Saadaksesi ilmaisia työhönvalmennuspalveluita, sinun on haettava sitä erikseen Kelan kautta tai ilmoittauduttava TE-toimistoon työnhakijaksi.

Tutkittua

Kirjan kansikuva, kuviouimarit vedessä.

Avotyötoiminnasta palkkatyöhön kansim neljä kuvaa, päiväkodin työntekijöitä, toimistotyöntekijä, kaupan työntekijä ja mies vastaamassa puhelimeen.


Työhönvalmennus on taitolaji
lue lisää


Avotoiminnasta palkkatyöhön
lue lisää


Onnistuu

Sekä työnantaja että työntekijä kokevat työhönvalmentajan avun tärkeäksi. Lue lisää.

Mukanasi

Työvalmentajan rooli on olla linkkinä työnantajan ja työntekijän välillä.

Kuva

Työsopimus

Työhönvalmentaja on apuna työsopimuksen teossa.

Lue lisää.