Kuka voi osallistua ja miten?

Työn seuraaja: henkilö joka tahtoo tutustua työpäivään häntä kiinnostavassa työssä. Osallistuakseen hän tarvitsee toimijan, joka toimii lähettävänä tahona.

Lähettävä taho: Organisaatio joka auttaa jäseniään, oppilaitaan tai asiakkaitaan matkalla työelämään. Lähettäväksi tahoksi sopivat erityisesti oppilaitokset, vammaisjärjestöt, työpajat, työllistämisyksiköt, yhdistykset ja viranomaiset. Jokainen toimija, jolla on resurssit osallistua tapahtumaan, on tervetullut. Lähettävä taho auttaa tulevaa työn seuraaja valitsemaan kiinnostavan työn, yhteydenotoissa työnantajaan sekä päivän valmisteluissa.

Vastaanottava taho: työnantaja, joka ottaa vastaan työn seuraajan yhden työpäivän ajaksi. Työnantaja antaa henkilölle mahdollisuuden tutustua päivän ajan mahdolliseen unelmatyöhön. Nimetty henkilö ottaa työn seuraajan vastaan työpaikalla ja näyttää hänelle, mitä työpäivään kuuluu.

Job Shadow Day on päivä hyville kohtaamisille. Työnseurantapäivän tarkoitus on saada aikaan hyviä tapaamisia tietystä työstä kiinnostuneen henkilön ja työnantajan välillä, joka on valmis tarjoamaan mahdollisuuden työnseuraamiseen yhden päivän ajaksi.

Ei ole varmaa, että kaikki lähettävät tahot löytävät työnseurantapaikan kaikille kiinnostuneille. Ei ole myöskään varmaa, että kaikki työnantajat, jotka tarjoavat mahdollisuuden työnseurantaan, saavat työn seuraajan.

Kaikki osapuolet allekirjoittavat Job Shadow Day -sopimuksen. Kopio osapuolten allekirjoittamasta Job Shadow Day-sopimuksesta lähetetään Vates-säätiölle ennen Job Shadow Day –päivää 25.4.2018, joko skannattuna sähköpostitse (marianne.pentikainen@vates.fi) tai kirjeitse: Vates-säätiö / Marianne Pentikäinen, PL 40, 00621 Helsinki.

Suosittelemme, että kaikki yhteistyökumppanit julkaisevat Job Shadow Day -logon nettisivuillaan linkattuna osoitteeseen jobshadowday.fi, missä on keskitettyä tietoa päivästä sekä siihen osallistujista. Julkaisemme nettisivuillamme kaikkien yhteistyökumppaniemme logot, sekä lähettävät että vastaanottavat tahot.