Kuka voi osallistua ja miten?

Job Shadow Day on päivä hyville kohtaamisille. Työnseurantapäivän tarkoitus on saada aikaan hyviä kohtaamisia tietystä työstä kiinnostuneen henkilön ja työnantajan välillä, joka on valmis tarjoamaan mahdollisuuden työnseuraamiseen yhden päivän ajaksi. On mahdollista, ettei työseurantapaikkaa löydy kaikille kiinnostuneille tai työnantajat eivät saa työn seuraajaa. Silti on merkityksellistä olla mukana ja tuoda asiaa esille.

Ilmoittaudu päivään mukaan ilmoittautumislomakkeella. Lähettävä taho hoitaa sopimusasiat. Vatesin tekemässä sopimuksessa on otettu huomioon tarvittavat asiat, joten suosittelemme sen käyttöä. 

Kaikki osapuolet allekirjoittavat Job Shadow Day -sopimuksen. Kopio osapuolten allekirjoittamasta Job Shadow Day-sopimuksesta lähetetään Vates-säätiölle  ennen Job Shadow Day –päivää (16.5.2019), joko skannattuna sähköpostitse (marianne.pentikainen@vates.fi) tai kirjeitse: Vates-säätiö / Marianne Pentikäinen, PL 40, 00621 Helsinki. Huomatkaa, että jotta Vatesin ottama vakuutus on voimassa vain, jos sopimus on allekirjoitettu ennen työnseurantapäivää.

Suosittelemme, että kaikki yhteistyökumppanit julkaisevat Job Shadow Day -logon nettisivuillaan linkattuna osoitteeseen jobshadowday.fi, missä on keskitettyä tietoa päivästä sekä siihen osallistuvista työnantajista ja lähettävistä tahoista. Julkaisemme nettisivuillamme kaikkien yhteistyökumppaniemme sekä lähettävien että vastaanottavien tahojen logot, mikäli he antavat siihen suostumuksen.

Job Shadow Day -päivän roolit

Työn seuraaja: henkilö joka tahtoo tutustua työpäivään häntä kiinnostavassa työssä. Osallistuakseen hän tarvitsee toimijan, joka toimii lähettävänä tahona.

Lähettävä taho: organisaatio joka auttaa jäseniään, oppilaitaan tai asiakkaitaan matkalla työelämään. Lähettäväksi tahoksi sopivat erityisesti oppilaitokset, vammaisjärjestöt, työpajat, työllistämisyksiköt, yhdistykset ja viranomaiset. Jokainen toimija, jolla on resurssit osallistua tapahtumaan, on tervetullut. Lähettävä taho auttaa tulevaa työn seuraaja valitsemaan kiinnostavan työn, yhteydenotoissa työnantajaan sekä päivän valmisteluissa.

Vastaanottava taho: työnantaja, joka ottaa vastaan työn seuraajan yhden työpäivän ajaksi. Työnantaja antaa henkilölle mahdollisuuden tutustua päivän ajan mahdolliseen unelmatyöhön. Nimetty henkilö ottaa työn seuraajan vastaan työpaikalla ja näyttää hänelle, mitä työpäivään kuuluu.