"Hyviä käytäntöjä ja uusia ideoita omaan työhön."

Tule mukaan!

Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä

Työhönvalmennuksen kehittämisryhmä on Vates-säätiön koordinoima, työhönvalmennustyötä tekevien ammattilaisten verkosto. Ryhmä on valtakunnallinen ja siihen kuuluu tällä hetkellä jäseniä ympäri Suomea. Oletko kiinnostunut työhönvalmennuksen käytäntöjen kehittämisestä ja jakamisesta? Tule mukaan!

Työhönvalmennuksen kehittämisryhmän toiminnan tarkoituksena on tukea

  • työhönvalmennuksen menetelmällistä kehittämistä ja yhdenmukaisuutta
  • työhönvalmentajien ammatillista kasvua ja yhteenkuuluvuutta sekä
  • tuottaa valtakunnallisesti yhteisesti ymmärrettyjä ja jaettuja hyviä käytäntöjä

Kehittämisryhmä kokoontuu työhönvalmennuksen teemapäiviin, joissa on yhdistetty sekä tiedon ja hyvien käytänteiden jakamista että verkostoitumista. Teemapäivät ovat omakustanteisia. Niiden tavoitteena on, että ryhmän jäsenet saavat ajankohtaista tietoa alalta, vertaistukea ja kehittävät yhdessä alan toimintaa.

Kehittämisryhmän vetovastuu on Vates-säätiöllä, joka huolehtii ryhmän jäsenten vuoropuhelun aktivoimisesta ja ylläpitämisestä sekä ryhmän tuotosten tiedottamisesta ulospäin. Kehittämisryhmälle tehdään myös kyselyitä, joilla kartoitetaan ryhmän jäsenten toiveita ja tarpeita työhönvalmennuksen kehittämisen ja vaikuttamisen painopisteistä.

Työhönvalmennuksen kehittämisryhmään voit liittyä oheisella lomakkeella.

Liittymislomake 

Tulevia tapahtumia

Työhönvalmennuksen Teemapäivät ovat Vates-säätiön koordinoiman Työhönvalmennuksen kehittämisryhmän toimintaa. Kehittämisryhmä kokoontuu Työhönvalmennuksen teemapäiviin, joissa on yhdistetty sekä tiedon ja hyvien käytänteiden jakamista että verkostoitumista. Teemapäivät ovat omakustanteisia. Niiden tavoitteena on, että ryhmän jäsenet saavat ajankohtaista tietoa alalta, vertaistukea ja kehittävät yhdessä alan toimintaa. Teemapäivät järjestetään yhteistyökumppanin kanssa.

 -----------------------------------------

Työhönvalmennuksen ja viestinnän teemapäivä: Saavutettava viestintä 10.12.2019

Teemapäivän aiheena on saavutettava viestintä.

Aika: 10.12.2019 klo 8.30 - 12.30
Paikka: Oltermanninkeskus, Oltermannintie 8, Helsinki

Vuoden viides Työhönvalmennuksen teemapäivä keskittyy saavutettavaan viestintään. Se on suunnattu sekä työhönvalmennus- tai muuta asiakasohjaustyötä tekeville että järjestö- ja muille viestijöille. Tarkoituksena on jakaa saavutettavan viestinnän keinoja ja kokemuksia. Tavoitteena on myös pohtia, mitä yhtymäkohtia valmennus-/ohjaustyötä sekä viestintää tekevien työssä on ja miten voisimme tukea toistemme työtä.

Teemapäivä toteutetaan yhteistyössä Vatesin viestinnän kanssa.

Ohjelma julkaistaan lähipäivinä.

Tutustu päivän sisältöön ja ilmoittaudu mukaan


 Menneitä tapahtumia

 

Työhönvalmennuksen Teemapäivä 3.10.2019: Osaamisen tunnistaminen

Vuoden neljäs teemapäivä järjestettiin 3.10. Vaajakoskella yhteistyössä Honkalampi / Kaski Jyväskylän kanssa

Pikkupakkasen kirvoittamana aamuna tapasimme Jyväskylässä, Vaajakoskella vanhan tulitikku- ja margariinitehtaan miljöössä Honkalampi / Kaski Jyväskylän tiloissa. Paikalla oli kymmenhenkinen keskusteleva ryhmä, joka oli kiinnostunut valtakunnallisista kuulumisista valmennuksen ja ohjauksen saralla sekä osaamisen tunnistamisen kysymyksistä. Vuoden neljäs Työhönvalmennuksen teemapäivä oli siis valmis alkamaan Honkalammen tiloissa.

Lue lokakuun teemapäivän kooste

Työhönvalmennuksen teemapäivä 6.6.2019: Kuvat työhönvalmennuksen tukena

Aika: 6.6.2019
Paikka: Aluekeskus Oltermanni, Oltermannintie 8, Helsinki

Vuoden kolmas Työhönvalmennuksen Teemapäivä keskittyi kuvien hyödyntämiseen työohjeiden tai työprosessin tukena. Teemapäivä toteutettiin yhteistyössä Ideogrammin Kuvat yhteinen kielemme -hankkeen kanssa.

Lue kesäkuun teemapäivän kooste

Työhönvalmennuksen teemapäivä 16.4.2019:
Tuunaa Topille Töitä Yhteistyön voimin - verkostoyhteistyö opiskelijan työhön tukemisen polulla

Aika: 16.4.2019
Paikka:
Haaga-Helian ammattikorkeakoulu, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Ratapihantie 13, Helsinki
Kevään teemapäivässä kumppanina on Haaga-Helian ammattikorkeakoulu, Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Opitaan työhön yhdessä ESR-hanke.

Lue teemapäivän kooste


 

Tutustu aikaisempiin tapahtumiin


Yhteyshenkilö:

Kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen
anne.korhonen(at)vates.fi
045 676 5473

Liity kehittämisryhmään


Aikaisemmat tapahtumat


Kuva: Meeri Riihelä

Artikkeleita

Hakalan tilalla Green Care on asukkaiden arkea - Osallistavaa toimintaa ja vertaisvalmennusta

Eteva kuntayhtymän Hakalan tilalla Orimattilassa 15 erityistä tukea tarvitsevaa henkilöä osallistuu maatilan töihin kykyjensä mukaan. Luontolähtöinen toiminta on todistetusti suunnitelmallista, sillä sekä Hakalan tila että Hakamaan tila Nastolassa saivat viime marraskuussa Green Care - LuontoHoiva -laatumerkin.

Tähtäimessä pysyvä muutos

Hallituksen OTE-kärkihanke on lopuillaan. Vastuuministeriöiden asiantuntijat Päivi Mattila-Wiro ja Patrik Tötterman kertovat, mitä hanke on tuottanut ja miten sen tulokset juurrutetaan uuteen toimintaympäristöön.

Työelämäosaajia uudistuneella tutkinnolla

Työvalmennuksen erikoisammattitutkinto on uudistunut elokuun alusta. Uusi tutkinnon nimi on kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, jonka yksi osaamisala on työvalmennus.