Siirry pääsisältöön

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa Suomen kartalla

Verkostotilaisuudet

Menneet:

26.9.2022 klo 12-15 Pohjois-Pohjanmaan verkostotilaisuus: Yhdessä asiakkaan tukena

Seuraa ilmoittelua tulevista tapahtumista mm. Vatesin Facebook-sivuilta ja Vates INFO -uutiskirjeestä.

Ajankohtaista alueelta

 • Työkykyohjelman hankeet:

  • Palveluintegraatiomalli osatyökykyisille, PALO

   • Hankkeen toteuttajat ja yhteistyötahot: Oulun kaupunki, hyvinvointipalvelut, työllisyyspalvelut, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Kela, Oulun seudun kunnat, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto, sairaanhoitopiiri, työnantajat, kolmannen sektorin toimijat
 • Kuntakokeilut:
  • Oulun seudun kuntakokeilu: Oulu, Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä, Muhos
  • Raahen seudun kuntakokeilu: Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki
  • Ylivieskan seudun kuntakokeilu: Ylivieska, Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Oulainen

Pohjois-Pohjanmaan työllisyystoimijoiden verkoston Teams
Suunnattu kaikille alueen työllisyystoimijoille, joiden kohderyhmänä ovat osatyökykyisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden työllistymisen edistäminen sekä muille tuetusta työllistymisestä kiinnostuneille.
Tavoitteena on jakaa maakunnallisesti ajankohtaista tietoa työllisyydenhoidon kentän käynnissä olevista ja tulevista uudistuksista, hyviä käytäntöjä, mainostaa tapahtumia ja verkostoitua. Lisätietoja verkostosta ja Teams-tiimistä saat Vates-säätiön Aluetoiminnan aluekoordinaattorilta

  

 Hyvät käytännöt

 • Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa
  Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa -tietosivujen tavoitteena on tarjota kunnille ja maakunnallisille organisaatioille sekä järjestöille tietoa siitä, millainen on järjestöystävällinen kunta ja maakunta järjestöjen mielestä.

 • Lähellä.fi
  Ihimiset.fi -toiminta on päättynyt vuoden 2022 lopussa. Jatkossa koko Suomen yhteisöjen ja yhdistysten tapahtumat, toiminta ja tuki löytyvät yhdestä osoitteesta Lähellä.fi.
  Lähellä.fi on valtakunnallinen, mutta samalla paikallinen järjestötietopalvelu, joka auttaa tekemään kolmannen sektorin näkyväksi ja tavoittamaan uusia ihmisiä toimintaan mukaan. Lähellä.fi yhdistää järjestöt, kansalaiset ja julkisen sektorin. Toiminnan ilmoittaminen ja löytäminen sivustolla on helppoa ja ilmaista!

 • Vahvaksi-hanke on päättynyt, mutta toiminta jatkuu
  Vahvaksi-hankkeessa on luotu uusia paikallisia, ennaltaeh-käiseviä hyvinvointi- ja työllisyyspalveluketjuja erityisesti osatyökykyisten osaamisen ja työkyvyn tunnistamiseen ja vahvistamiseen sekä polkuja kohti työelämää. Toimintamalleja näiden palvelujen tuottamiseen on rakennettu yhteistyössä laajan työllistymisen- ja työkyvyn tuen verkoston kanssa.
  Yhteistyössä Pudasjärvellä toimivien pysyvien työntekijöiden kanssa on toteutettu kehittämistyönä monialainen työkyvyn tuen malli, työttömien terveystapaamisen kehittäminen, toiminallisen työkyvyn arvioinnin menetelmä ja sosiaalisen kuntoutuksen pilotti. Palvelupolkua asiakkaille kohti työllistymistä yrityksiin on rakennettu tukemalla opinnollistamista, tuomalla hankinnoilla työllistämisen toimintamalli Pudasjärven kaupungin käyttöön ja rakentamalla Täsmätyötä yrityksiin -toimintamallia yhdessä yritysten kanssa. Rakennetut toimintamallit jäävät käyttöön hankkeen jälkeenkin.

  

Alueen osatyökykyisille ja vammaisille henkilöille suunnatut hankkeet

Käynnissä olevat:

Päättyneet:

Aluetoiminta kävi Oulussa

Vatesin aluekoordinaattori Niina Kilpiäinen kävi tutustumassa Nuorten Ystävien Klubitalo Pönkkään ja Caritas-säätiön Tukemalla duuniin -hankkeeseen. Pönkän toimintaa hänelle esitteli työhönvalmentaja Taija Hirvonen  ja Tukemalla duuniin -hanketta työhönvalmentaja Sami Ollikainen.

Lue Niinan matkakertomus