Siirry pääsisältöön

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala Suomen kartalla

Verkostotilaisuudet

Seuraa ilmoittelua tulevista tapahtumista mm. Vatesin Facebook-sivuilta ja Vates INFO -uutiskirjeestä.

Ajankohtaista alueelta

 • Työkykyohjelman hankkeet:

  • Siun Soten työkykyohjelma 2020–2022
   Siun soten työkykyohjelma päättyi 31.12.2022 ja hanke täytti hankesuunnitelmassa asetetut tavoitteet.Hankkeen toteuttajat ja yhteistyötahot: Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluiden Siun Sote, Kela, TE-hallinto, järjestöt, paikalliset hankkeet, yritykset.

 • Joensuun seudun kuntakokeilu: Joensuu, Outokumpu, Liperi, Polvijärvi, Kontiolahti

 • Mielenterveysstrategian IPS-hanke: Työelämään kuntouttavien mielenterveyspalveluiden (IPS-malli) kehittäminen ja pilotointi

  

Hyvät käytännöt

 • JANE
  Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta, joka tiivistää alueen yhdistyksien osaamisen, asiantuntemuksen ja yhteistyön

 • Lähellä.fi
  Jelli.fi -palvelun toiminta on päättynyt vuoden 2022 lopussa. Jatkossa koko Suomen yhteisöjen ja yhdistysten tapahtumat, toiminta ja tuki löytyvät yhdestä osoitteesta Lähellä.fi.
  Lähellä.fi on valtakunnallinen, mutta samalla paikallinen järjestötietopalvelu, joka auttaa tekemään kolmannen sektorin näkyväksi ja tavoittamaan uusia ihmisiä toimintaan mukaan. Lähellä.fi yhdistää järjestöt, kansalaiset ja julkisen sektorin. Toiminnan ilmoittaminen ja löytäminen sivustolla on helppoa ja ilmaista!tietoa Pohjois-Karjalassa toimivista yhdistyksistä ja yhdistysten tarjoamasta toiminnasta, tuesta, tapahtumista, uutisista ja vapaaehtoistehtävistä.

  

Alueen osatyökykyisille ja vammaisille henkilöille suunnatut hankkeet

 • Tuike-hanke (-2023), Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry
 • Topakka-hanke (2019–2023), Joensuun kaupungin työllisyyspalvelut

Päättyneet:

Aluetoiminta Joensuussa tutustumassa Koitto-palveluun

Kuvassa mies, joka istuu ja kaksi naista, jotka seisovat hänen takanaan.Vatesin aluekoordinaattori Niina Kilpiäinen käväisi Joensuussa ja tapasi Koitto-palvelun yhdistysneuvojina toimivat Heikki Kettusen ja Kristiina Turusen.

Hän tapasi myös Pohjois-Karjalan Muisti ry:n toiminnanjohtaja Leena Knuuttilan. Pohjois-Karjalan Muisti on yksi Koitto-palvelun yhdistysasiakkaista.

Yhdistysneuvojat pitivät puheenvuoron Vertaiskehittämisen ohjelman aloitustilaisuudessa marraskuussa.

Lue Niinan matkakertomus