Siirry pääsisältöön

Työllistymistä edistävä vaikuttaja

Vates-säätiö aloitti vuonna 2014 uuden kunniakirjasarjan, Tulisielun. Kunniakirja annetaan henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Ehdota Tulisielu-tunnustuksen saajaa vuodelle 2020

Nyt on jälleen aika ehdottaa kenelle Tulisielu-tunnustus pitäisi vuonna 2020 luovuttaa.

Kerro meille kuka erityistä tukea tarvitsevien nuorten parissa toimiva on aktiivisesti ja pitkäjänteisesti edistänyt heidän opinnoista työhön siirtymistään.

Etsimämme henkilö näkee opiskelijan yksilölliset tarpeet ja rakentaa sitä kautta toimivan kokonaiskuvan. Hän tekee yhteistyötä moniammatillisesti ja monialaisesti opiskelijoiden työllistymisen tueksi. Hän löytää mahdollisuuksia ja ratkaisuja avaten niitä ikkunoita, joiden kautta kyvyt ja osaaminen saadaan näkyviin.

Valintakriteerit 2020

Palkittava henkilö

  • on edistänyt vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä erityistä tukea tarvitsevien nuorten näkökulmasta opinnoista töihin siirtymisen joustavoittamiseksi,
  • on tehnyt aktiivista yhteistyötä sekä erityisammattioppilaitosten että muiden toisen asteen oppilaitosten välillä ja on pitkäjänteisesti ja tuloksellisesti pyrkinyt tukemaan käytännön ratkaisujen toteutumista oppilaitoskentällä,
  • on pitkäjänteisesti osoittanut vahvaa orientaatiota työllistymisen ja työssä pysymisen edistämiseen.

Lähetä ehdotuksesi palkinnon saajaksi lyhyine perusteluineen osoitteella hallinto@vates.fi viimeistään 31.8.2020 mennessä. Muista kertoa myös yhteystietosi sekä esitettävän henkilön yhteystiedot.

Tulisielu kunniakirja luovutetaan Vates-päivän yhteydessä syksyllä 2020.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Kaija Ray, kaija.ray@vates.fi, 0440 724 944


 

Tulisielu-kunniakirja on arvostettu tunnustus

Vates-säätiön hallitus myöntää vuosittain Tulisielu-kunniakirjan tunnustuksena henkilölle/henkilöille, jotka ovat merkittävästi omalla toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen.Tulisielu-kunniakirjan kuva.

Tunnustuksen myöntämisen tarkoituksena on kiinnittää myönteisellä tavalla huomiota erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden avoimille työmarkkinoille työllistymisen ja tukijärjestelmien kestävään kehittymiseen.

Tunnustus voidaan myöntää julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla toimivalle henkilölle tai henkilöryhmälle yksittäisestä teosta, hankkeesta tai jatkuvasta ansiokkaasta toiminnasta. Toiminnan tulee ilmentää innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä, tasa-arvoisuutta ja rohkeutta tuoda uusia näkökulmia tai vakiinnuttaa kestäviä käytäntöjä.

Tulisielu-tunnustuksen aiemmin saaneet


 

Tulisielu -tunnustuksen edeltäjä - Vuoden esimerkillinen työllistäjä

Vuosina 1998−2012 Vates-säätiö valitsi Vuoden esimerkillisen työllistäjän. Tunnustuksen sai työnantaja, joka oli esimerkillisellä tavalla palkannut osatyökykyisen tai vammaisen henkilön tai henkilöitä palkkatyösuhteeseen. Voittaja palkittiin kunniataululla ja Kultainen silta yritysmaailmaan -kiertopalkinnolla, jonka suunnitteli muotoilija Aki Kotkas.

Lue lisää ja tutustu palkittuihin