Siirry pääsisältöön

Työllistymistä edistävä vaikuttaja

Vates-säätiö aloitti vuonna 2014 uuden kunniakirjasarjan, Tulisielun. Kunniakirja annetaan henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Tulisielu-tunnustus Kimmo Kumlanderille vaikeimmassa asemassa olevien tukemisesta

Parrakas, pitkätukkainen Kimmo Kumlander Tulisielu-kunniakirjan ja ruusukimpun kanssa.Vuonna 2022 tunnustus päätettiin antaa välityömarkkinatoimijalle, joka on edistänyt uusien työllistymisratkaisujen syntymistä tai luonut uusia työpaikkoja.

Vates-säätiön vuosittaisen Tulisielu-tunnustuksen sai 24.5.2022 Kimmo Kumlander. Kumlander on vuosikymmeniä tehnyt työtä kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ryhmien tukemiseksi.

Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander on tuonut esiin heikossa työmarkkina-asemassa olevien kykyjä ja valmiuksia työhön ja korostanut sitä, että jokaisen on saatava mahdollisuus käyttää kykyjään työmarkkinoilla.

Tulisielu-tunnustuksen myönsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja valtuuskunnan puheenjohtaja, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.

- Kimmo on toiminnallaan saanut organisaationsa nopeaan kasvuun ja innovoinut erilaisia toimintoja ja toimintamalleja hankkeiden avulla, myös kansainvälisten hankkeiden. Hän rakentaa tiivistä yhteistyötä työnantajiin ja panostaa laajasti verkostojen rakentamiseen, Olavi Sydänmaanlakka kertoo valintaperusteista.

- Yksin ei meistä kukaan onnistu, vaan onnistumme yhdessä. Jokaisessa rekrytoinnissa voisi miettiä, mitä voisimme saada aikaan yhdessä ja mitä lisäarvoa tuottaa toisillemme, Kumlander toteaa.

Vates-säätiö valitsi ehdokkaiksi kolme henkilöä, joista Tulisielun saaja valittiin kaikille avoimella äänestyksellä. Ääniä tuli yhteensä reilut 300.

Lue uutinen Tulisielu-tunnustuksesta


 

Tulisielu-kunniakirja on arvostettu tunnustus

Vates-säätiön hallitus myöntää vuosittain Tulisielu-kunniakirjan tunnustuksena henkilölle/henkilöille, jotka ovat merkittävästi omalla toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen.Tulisielu-kunniakirjat ja kaksi puu-ukkoa toinen käsi ylhäällä..

Tunnustuksen myöntämisen tarkoituksena on kiinnittää myönteisellä tavalla huomiota erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden avoimille työmarkkinoille työllistymisen ja tukijärjestelmien kestävään kehittymiseen.

Tunnustus voidaan myöntää julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla toimivalle henkilölle tai henkilöryhmälle yksittäisestä teosta, hankkeesta tai jatkuvasta ansiokkaasta toiminnasta. Toiminnan tulee ilmentää innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä, tasa-arvoisuutta ja rohkeutta tuoda uusia näkökulmia tai vakiinnuttaa kestäviä käytäntöjä.

Tulisielu-tunnustuksen aiemmin saaneet


 

Tulisielu -tunnustuksen edeltäjä - Vuoden esimerkillinen työllistäjä

Vuosina 1998−2012 Vates-säätiö valitsi Vuoden esimerkillisen työllistäjän. Tunnustuksen sai työnantaja, joka oli esimerkillisellä tavalla palkannut osatyökykyisen tai vammaisen henkilön tai henkilöitä palkkatyösuhteeseen. Voittaja palkittiin kunniataululla ja Kultainen silta yritysmaailmaan -kiertopalkinnolla, jonka suunnitteli muotoilija Aki Kotkas.

Lue lisää ja tutustu aiemmin palkittuihin