Siirry pääsisältöön

Työllistymistä edistävä vaikuttaja

Vates-säätiö aloitti vuonna 2014 uuden kunniakirjasarjan, Tulisielun. Kunniakirja annetaan henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Tulisielu-tunnustuksen 2020 sai Simo Klem Kehitysvammaliitosta

Tulisielu tunnustuksen luovutustilaisuus - Olavi Sydänmaanlakka, Simo Klem ja Jaana Pakarinen.Vates-säätiön vuosittain myöntämän Tulisielu-tunnustuksen sai työllisyyden asiantuntija Simo Klem Kehitysvammaliitosta.

Tunnustuksen myöntämisperusteena on muun muassa se, että Klem edustaa kehitysvammaisia henkilöitä, joiden työllistyminen on edelleen marginaalista. Palkittu on valitsijaraadin mukaan heidän asemansa parantamisen suhteen todellinen Tulisielu, jolla on pitkä kokemus erityisryhmien työllistymisen edistämisestä.

- Simo Klem on tehnyt sekä asiakastyötä että tutkimusta, ja siten hänellä on monipuolinen tuntuma asioihin. Kehitysvammaisilla on vain vähän puolestapuhujia, ja tietoisuuden lisäämisessä heidän kyvyistään ja motivaatiostaan työhön on vielä pitkä tie. Klem on Kehitysvammaliitossa ollut vaikuttamassa siihen, että ihmisiä on siirtynyt avotyötoiminnasta palkkatyöhön, valitsijaraadissa ollut Kiipulan toimitusjohtaja, rehtori Jukka Kujala perustelee valintaa. Kujala on Vates-säätiön hallituksen jäsen.

Lue uutinen Tulisielu-tunnustuksesta


 

Tulisielu-kunniakirja on arvostettu tunnustus

Vates-säätiön hallitus myöntää vuosittain Tulisielu-kunniakirjan tunnustuksena henkilölle/henkilöille, jotka ovat merkittävästi omalla toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen.Tulisielu-kunniakirjan kuva.

Tunnustuksen myöntämisen tarkoituksena on kiinnittää myönteisellä tavalla huomiota erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden avoimille työmarkkinoille työllistymisen ja tukijärjestelmien kestävään kehittymiseen.

Tunnustus voidaan myöntää julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla toimivalle henkilölle tai henkilöryhmälle yksittäisestä teosta, hankkeesta tai jatkuvasta ansiokkaasta toiminnasta. Toiminnan tulee ilmentää innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä, tasa-arvoisuutta ja rohkeutta tuoda uusia näkökulmia tai vakiinnuttaa kestäviä käytäntöjä.

Tulisielu-tunnustuksen aiemmin saaneet


 

Tulisielu -tunnustuksen edeltäjä - Vuoden esimerkillinen työllistäjä

Vuosina 1998−2012 Vates-säätiö valitsi Vuoden esimerkillisen työllistäjän. Tunnustuksen sai työnantaja, joka oli esimerkillisellä tavalla palkannut osatyökykyisen tai vammaisen henkilön tai henkilöitä palkkatyösuhteeseen. Voittaja palkittiin kunniataululla ja Kultainen silta yritysmaailmaan -kiertopalkinnolla, jonka suunnitteli muotoilija Aki Kotkas.

Lue lisää ja tutustu aiemmin palkittuihin