Siirry pääsisältöön

Työllistymistä edistävä vaikuttaja

Vates-säätiö aloitti vuonna 2014 uuden kunniakirjasarjan, Tulisielun. Kunniakirja annetaan henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Tulisielu 2021 -äänestys on avattu

Ensimmäiset palkitut Tulisielut olivat työhönvalmennuksen pitkän linjan kehittäjiä. Tänä vuonna korostetaan samaan tapaan ajankohtaisia, pitkäkestoisia valmennukseen ja ohjaukseen liittyviä teemoja, jotka nousevat hallitusohjelmasta.Uusi tulisielulogió - keltainen liekki, Tulisielu-teksti, Vates-logo.

Valintakriteerit 2021

Palkittava henkilö

  1. on edistänyt vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen ja työssä pysymisen näkökulmia. Hän on työssään aktiivisesti ja pitkäjänteisesti korostanut yksilöllistä tukea, pitkäkestoisuutta ja tarvelähtöisyyttä ja näiden tekijöiden merkitystä ohjauksessa ja valmennuksessa
  2. on tehnyt aktiivista yhteistyötä muiden tahojen kanssa ja on pitkäjänteisesti pyrkinyt vaikuttamaan ohjauksen ja valmennuksen työotteen ja osaamisen kehittymiseen em. suuntaan
  3. on työssään osoittanut vahvaa orientaatiota vammaisten aseman säilymisestä ja vahvistumisesta myös tulevaisuuden työtehtävissä ja työmarkkinoilla

Säätiön toimisto on valmistellut päätettyjen kriteerien pohjalta ehdokaslistan, joista Tulisielu-tunnustuksen saaja valitaan äänestämällä.

Tulisielu-palkintoehdokkaat ovat:

yhteyspäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma, Kuntoutussäätiö, toimitusjohtaja Riitta Harmanen, Eduro-säätiö, toimitusjohtaja Timo Keisala, Bovallius-Palvelut Oy, työhönvalmentaja Pirjo Pellikka, Live Palvelut, opettaja Sanna Saastamoinen, Itä-Suomen yliopisto ja toiminnanjohtaja Nina Sohlberg-Ahlgren, Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry.

Kuka tahansa voi äänestää asetettuja ehdokkaita. Voit myös ehdottaa omaa ehdokasta tunnustuksen saajaksi. Muistathan, että voit äänestää vain yhden kerran.

Tutustu Tulisielu-ehdokkaisiin ja äänestä

Tulisielu-kunniakirja luovutetaan 20.5.2021 Kohtaamisten päivä -tapahtumassa. Merkitse päivämäärä kalenteriisi ja tule seuraamaan Tulisielu-ehdokkaiden paneelikeskustelua ja kuulemaan, kuka on Tulisielu 2021.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Kaija Ray, kaija.ray@vates.fi, 0440 724 944

Tulisielu-tunnustuksen 2020 sai Simo Klem Kehitysvammaliitosta

Tulisielu tunnustuksen luovutustilaisuus - Olavi Sydänmaanlakka, Simo Klem ja Jaana Pakarinen.Vates-säätiön vuosittain myöntämän Tulisielu-tunnustuksen sai työllisyyden asiantuntija Simo Klem Kehitysvammaliitosta.

Tunnustuksen myöntämisperusteena on muun muassa se, että Klem edustaa kehitysvammaisia henkilöitä, joiden työllistyminen on edelleen marginaalista. Palkittu on valitsijaraadin mukaan heidän asemansa parantamisen suhteen todellinen Tulisielu, jolla on pitkä kokemus erityisryhmien työllistymisen edistämisestä.

- Simo Klem on tehnyt sekä asiakastyötä että tutkimusta, ja siten hänellä on monipuolinen tuntuma asioihin. Kehitysvammaisilla on vain vähän puolestapuhujia, ja tietoisuuden lisäämisessä heidän kyvyistään ja motivaatiostaan työhön on vielä pitkä tie. Klem on Kehitysvammaliitossa ollut vaikuttamassa siihen, että ihmisiä on siirtynyt avotyötoiminnasta palkkatyöhön, valitsijaraadissa ollut Kiipulan toimitusjohtaja, rehtori Jukka Kujala perustelee valintaa. Kujala on Vates-säätiön hallituksen jäsen.

Lue uutinen Tulisielu-tunnustuksesta


 

Tulisielu-kunniakirja on arvostettu tunnustus

Vates-säätiön hallitus myöntää vuosittain Tulisielu-kunniakirjan tunnustuksena henkilölle/henkilöille, jotka ovat merkittävästi omalla toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen.Tulisielu-kunniakirjan kuva.

Tunnustuksen myöntämisen tarkoituksena on kiinnittää myönteisellä tavalla huomiota erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden avoimille työmarkkinoille työllistymisen ja tukijärjestelmien kestävään kehittymiseen.

Tunnustus voidaan myöntää julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla toimivalle henkilölle tai henkilöryhmälle yksittäisestä teosta, hankkeesta tai jatkuvasta ansiokkaasta toiminnasta. Toiminnan tulee ilmentää innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä, tasa-arvoisuutta ja rohkeutta tuoda uusia näkökulmia tai vakiinnuttaa kestäviä käytäntöjä.

Tulisielu-tunnustuksen aiemmin saaneet


 

Tulisielu -tunnustuksen edeltäjä - Vuoden esimerkillinen työllistäjä

Vuosina 1998−2012 Vates-säätiö valitsi Vuoden esimerkillisen työllistäjän. Tunnustuksen sai työnantaja, joka oli esimerkillisellä tavalla palkannut osatyökykyisen tai vammaisen henkilön tai henkilöitä palkkatyösuhteeseen. Voittaja palkittiin kunniataululla ja Kultainen silta yritysmaailmaan -kiertopalkinnolla, jonka suunnitteli muotoilija Aki Kotkas.

Lue lisää ja tutustu aiemmin palkittuihin