Siirry pääsisältöön

Työllistymistä edistävä vaikuttaja

Vates-säätiö aloitti vuonna 2014 uuden kunniakirjasarjan, Tulisielun. Kunniakirja annetaan henkilölle tai henkilöille, jotka ovat merkittävästi toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen tuottaen uusia innovatiivisia toimintamalleja tai läpimurtoja.

Tulisielu-tunnustus ja kunniamaininta vuonna 2021

Pirjo Pellikka kukkakimpun aknassa.Vates-säätiön vuosittainen Tulisielu-tunnustus on tänään myönnetty työhönvalmentaja Pirjo Pellikalle Live Palveluista. Pellikka on tehnyt uraauurtavaa käytännön työhönvalmennustyötä vuosikymmenten ajan.

Tulisielu-tunnustuksen saajan valitsi Vates-säätiön hallitus, ja kunniakirjan luovuttivat Vatesin toimitusjohtaja Jaana Pakarinen sekä hallituksen puheenjohtaja, MTKL:n toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

- Pellikka on tehnyt uraauurtavaa käytännön työhönvalmennustyötä monen eri kohderyhmän kanssa vuosikymmenten ajan. Valmennuskokemusta hänellä on sekä kunnalliselta että yksityiseltä sektorilta ja oppilaitosmaailmasta. Pyrkimyksenä hänellä on työssä aina aidot työelämäympäristöt valmennuksessa ja palkkatyöhön ohjaus. Yhteistyötä hän on kehittänyt osana valmennuksen arkea monialaisiin toimijoihin ja erityisesti työnantajiin, mm. tuetun oppisopimusmallin kautta, Pakarinen kertoo tunnustuksen myöntämisperusteista.Nina Sohlberg-Ahlgren ja kukkaset.

Kunniakirjan lisäksi myönnettiin kunniamaininta, jonka sai Nina Sohlberg-Ahlgren Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry:stä.

- Sohlberg-Ahlgren on mm. ansiokkaasti käynnistänyt taidealan työhönvalmennusta ja tuonut esiin leipomotoimintaa työllistämiskeinona. Taidealan työhönvalmennus on uusi ala kehitysvammaisten henkilöiden palveluna, Pakarinen summaa.

Lue uutinen tunnustuksesta


 

Tulisielu-kunniakirja on arvostettu tunnustus

Vates-säätiön hallitus myöntää vuosittain Tulisielu-kunniakirjan tunnustuksena henkilölle/henkilöille, jotka ovat merkittävästi omalla toiminnallaan vaikuttaneet erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämisen edistämiseen.Tulisielu-kunniakirjat ja kaksi puu-ukkoa toinen käsi ylhäällä..

Tunnustuksen myöntämisen tarkoituksena on kiinnittää myönteisellä tavalla huomiota erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden avoimille työmarkkinoille työllistymisen ja tukijärjestelmien kestävään kehittymiseen.

Tunnustus voidaan myöntää julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla toimivalle henkilölle tai henkilöryhmälle yksittäisestä teosta, hankkeesta tai jatkuvasta ansiokkaasta toiminnasta. Toiminnan tulee ilmentää innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä, tasa-arvoisuutta ja rohkeutta tuoda uusia näkökulmia tai vakiinnuttaa kestäviä käytäntöjä.

Tulisielu-tunnustuksen aiemmin saaneet


 

Tulisielu -tunnustuksen edeltäjä - Vuoden esimerkillinen työllistäjä

Vuosina 1998−2012 Vates-säätiö valitsi Vuoden esimerkillisen työllistäjän. Tunnustuksen sai työnantaja, joka oli esimerkillisellä tavalla palkannut osatyökykyisen tai vammaisen henkilön tai henkilöitä palkkatyösuhteeseen. Voittaja palkittiin kunniataululla ja Kultainen silta yritysmaailmaan -kiertopalkinnolla, jonka suunnitteli muotoilija Aki Kotkas.

Lue lisää ja tutustu aiemmin palkittuihin