Siirry pääsisältöön

Filha - keuhkosairauksien asiantuntija

www.filha.fi

Filha ry - Finnish Lung Health Association on tuberkuloosin ja keuhkosairauksien asiantuntijajärjestö. Filha parantaa kansanterveyttä edistämällä keuhkosairauksien ja tuberkuloosin ehkäisyä,hoitoa ja kuntoutusta. Organisaatio toimii hengityselinsairauksien asiantuntijoiden yhteistyöelimenä korostaen verkostotyöskentelyä, aloitetoimintaa ja kehittämishankkeita. Filha on yksi Vates-säätiön perustajayhteisöistä.

Filha ry on tuberkuloosin ja keuhkosairauksien asiantuntijajärjestö. Filha parantaa kansanterveyttä edistämällä keuhkosairauksien ja tuberkuloosin ehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Organisaatio toimii hengityselinsairauksien asiantuntijoiden yhteistyöelimenä korostaen verkostotyöskentelyä, aloitetoimintaa ja kehittämishankkeita.

Keuhkosairaudet ovat merkittävä tekijä työkyvyn alenemisessa, sairauslomissa ja ennenaikaisessa eläköitymisessä. Sekä keuhkoterveyden että tupakoimattomuuden edistäminen palvelevat työkykyä ja työssä jaksamista.

Filha ry on kattavasti mukana kaikissa keuhkoterveyteen liittyvissä kysymyksissä. Yhteistyössä Vatesin kanssa Filha on erityisesti keskittynyt pohtimaan ja edistämään sitä, miten parempi keuhkoterveys palvelee työelämässä jaksamista ja työurien pidentämistä.

Filha toivoo Vatesilta tietoa niistä olemassa olevista toimijoista, verkostoista ja toimenpiteistä, joita voidaan käyttää, kun pyritään edistämään keuhkosairauksista ja nikotiiniriippuvuudesta kärsivien työssä jaksamista.

Vates-säätiö on tehnyt yhteistyönä Filhan kanssa mm. Keuhkoahtauma ja työ –esite.

Kuvateksti: Filha tekee paljon vaikuttamistyötä. Tässä terveyden edistämisen asiantuntija Krista Kauppinen ja projektivastaava Ulla Veteläsuo Lääkäripäivillä.

Katso Keuhkosairaudet ja työkyky -video

Filhan pääsihteeri Tuula Vasankari kertoi 28.2.2018 Vatesin Avointen ovien Miniseminaarissa Filhan kohderyhmien työllisyyttä ja työkykyä tukevista keinoista. 

Katso videotallenne Vasankarin esityksestä tästä linkistä