Siirry pääsisältöön

Näkövammaisten liiton työelämäpalvelu

www.nakovammaistenliitto.fi

Tarjoamme työelämään ja opiskeluun liittyviä näkövammaisuuden erityispalveluja näkövammaisille ja näköongelmaisille henkilöille. Palvelumme on ohjausta ja tukea ammatinvalinnan, työllistymisen, työelämässä jatkamisen vaiheissa sekä työssä jaksamiseen liittyen.

Kohderyhmämme työllistymistä tai työssä pysymistä edistävät:

  •  mahdollisuus kouluttautua, tuki koulunkäyntiin ja opiskeluun ja mahdollisimman korkea kouluttautumisaste
  •  työn ja työympäristön mukautusratkaisut ja ammatillisen kuntoutuksen mahdollistamat ratkaisut sekä vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut ja henkilökohtainen apu
  •  tiivis yhteistyö työnantajien ja työterveyshuoltojen kanssa yksittäisten työntekijöiden tilanteissa
  •  oikea-aikainen ohjautuminen kuntoutuspalveluihin
  • yhdenvertaisuuslaki.

Yhteistyö Vatesin kanssa

Työntekijämme ovat osallistuneet koulutuksiin ja Vates-päiville. Viestintäyhteistyötä on ollut yhteisiin tapahtumiin ja palveluihin liittyen. Käytämme Vatesin hyviä esite- ym. materiaaleja omassa viestinnässämme. Työllisyyspäällikkö on valtuuskunnan jäsen.

Näkövammaisten liitto ja Vates olivat kesällä 2017 SuomiAreena-tapahtumassa Porissa yhteisellä teltalla. Kumppanina oli myös Eteva kuntayhtymä.

Toivomme Vates-säätiöltä koulutuksia, mm. yhteiskunnan / toimintaympäristön muutoksista, työlainsäädännöstä, yhdenvertaisuudesta, tilaisuuksia, joissa voisi verkostoitua työnantajajärjestöjen, työnantajien ja työterveyshuollon organisaatioiden kanssa, bisnesyhteistyötä työpaikkojen luomiseksi ja hyvien työllisyyttä edistävien käytäntöjen jakamista.

Linkkejä ja aineistoja

Työelämäpalvelut Näkövammaisten liiton sivuilla 
Työelämätarinat Näkövammaisten liiton sivuilla

Katso video näkövammaisten työelämähistoriasta

Näkövammaisten liiton työllisyyspäällikkö Taru Tammi kertoi 28.2.2018 Vatesin Avointen ovien Miniseminaarissa liiton kohderyhmien työllisyyden pitkästä historiasta ja nykytilanteesta. 

Katso videotallenne Tammen esityksestä tästä linkistä