YK:n vammaissopimus ei näytä parantaneen vammaisten henkilöiden pääsyä työelämään

YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista ei Vates-säätiön tekemän kyselyn mukaan ole vielä vaikuttanut siihen, että vammaisten henkilöiden työhön pääsy tai opintojen suorittaminen olisi yhdenvertaista muiden kanssa. Ns. vammaissopimus on ollut voimassa reilun vuoden. Kysely tehtiin Vatesin 37 taustayhteisön johtajille sekä Vammaisfoorumin työllisyysryhmän jäsenille. 

Kokemusten mukaan vammaissopimusta ei vielä tunneta. Vastaajat kertoivat, että artikla 27 (työ ja työllistyminen) ei ole vielä saanut aikaan muutosta työmarkkinoilla. Esimerkiksi kehitysvammaiset eivät edelleenkään juuri työllisty palkkatyöhön ainakaan pienillä paikkakunnilla.

Lue tiedote ePressin sivuilta

Työllistämisen kehittämispäivät Kuopiossa ja Helsingissä

Tänä vuonna Kyvyt käyttöön -seminaari ja Työllistämisyksiköiden johdon päivät yhdistyvät! Seminaarin uusi nimi on Työllistämisen kehittämispäivät. Näin pystymme tarjoamaan kiinnostavia ja ajankohtaisia sisältöjä aiempaa laajemmalle joukolle.

Ohjelmaa on sekä työhönvalmentajille, työllistämisyksiköiden työnjohdolle että laajemmin koko valmennushenkilöstölle. Järjestösektorin toimijat sekä työllistämisprojekteissa työskentelevät löytävät myös hyödyllistä sisältöä päiviltä. Aiheina mm. alueelliset työllistymismallit, palvelutuotteistus ja dialoginen ohjaus työllistymisen tukena. Seminaarissa yhteistä ohjelmaa ja työpajoja.

Tutustu ohjelmiin 24.-25.10. Kuopio ja 15.-16.11. Helsinki

Kyvyt käyttöön 100 vuotta -kampanja osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa

Kyvyt käyttöön 100 vuotta -kampanja nostaa esille vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden roolia työelämässä. Kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuosiohjelmaa.

Kampanjassa kerätään aiheesta 100 videota YouTubeen ja järjestetään Yhdenvertaisuus työelämässä -seminaari. Kampanjaa toteuttaa Tiedolla vaikuttaminen -hanke. 

Lue lisää kampanjasta ja seminaarista

Johtajan blogi

Työmarkkinoille ohjaaminen ja johtajuus tulevat voimakkaasti muuttumaan siitä, johon olemme tottuneet, kun Y-sukupolvi astuu työelämään, kirjoittaa Jaana Pakarinen.

lue blogi

Tulla kuulluksi ja kohdatuksi

Työttömyyden noidakehä syntyy nopeasti. Noidankehä voi alkaa määrittämään työttömän identiteettiä ja työntämään häntä ulos yhteiskunnasta. Noidankehän voi myös katkaista, kun ihminen tulee kuulluksi ja kohdatuksi, kirjoittaa Posivire Oy:n Sirpa Eklund Vatesin blogissa. 

sirpan kirjoitus Vatesin blogissa

KeKon kyselystä vinkkejä toimintaan

KeKo-koordinaatiohankkeen Tuuli Riisalo kertoo Vatesin blogissa, että KeKon kyselyyn vastanneista noin 40 % uskoo, että järjestöjen rooli vahvistuu. Yhteistyötä toivottiin mm. tiedon ja ideoiden jakamisessa.

Lue tuulin blogikirjoitus

07.09.2017

Selkokieli haastoi 14 viestinnän asiantuntijaa kaksipäiväisessä selkokielikoulutuksessa. Miten kertoa, mitä tarkoittaa esimerkiksi osatyökykyinen, palvelutuottaja tai eläkeuudistus?

Selkokieli puhutti Vatesissa

23.08.2017

Viestinnän mittaaminen ja mittaristot ovat useimmissa organisaatioissa vasta hakusessa. Ei siis ihme, että Tiedolla vaikuttaminen –hankkeen järjestämä Viestinnän mittaus –päivä sai paljon kiitosta osallistujilta. Tilaisuuden asiantuntijoina olivat Juha Vekkilä Aula Research Oy:stä ja Tatu Kauppinen Prior Konsultointi Oy:stä.

Viestinnän mittaamista – mutta miten?

Osallistu

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -sateenvarjohankkeen tarkoituksena on koota alueittain työllistämistä hoitavat kolmannen sektorin toimijat yhteen sekä auttaa ja tukea näiden yhteistä kehittämis- ja projektityötä.  lue lisää

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää