Siirry pääsisältöön

Artikkelit

Alueyhteistyö

02.09.2022

Vates-säätiön aluetoiminta, Vamlas, Kehitysvammaliitto ja FDUV.järjestivät yhteistyössä Työmaailman parannusviikon 29.-30.8. ja 1.9. Tapahtuman ensimmäisen päivän vetovastuussa oli Vates. Päivän teemana oli Yhteistyöstä uutta puhtia muutosten keskellä. Päivän aikana kuultiin kymmenen mielenkiintoista puheenvuoroa teemaan liittyen. Yksin emme pärjää -ajattelu oli kaikkien puheenvuorojen punainen lanka.


09.08.2022

Kymenlaaksosta aluevaltuutetuksi valittu Inka Häkkinen on 39-vuotias sote-ammattilainen. Hänellä on useita sosiaali- ja terveysalan tutkintoja ja hän on työskennellyt alan eri sektoreilla koko aikuisikänsä. Aluevaltuutetun tehtävästä hän kiinnostui, koska koki omaavansa koulutuksen ja kokemuksen perusteella saatua kokemusta ja näkökulmaa aluevaltuuston työskentelyyn.

Aluevaltuutettu kokee järjestöjen roolin merkitykselliseksi

08.08.2022

Järjestöjen rooli työllisyydenhoidossa on vaihdellut vuosikymmenten saatossa. Kehitykseen ovat vaikuttaneet niin ideologiset painopisteet kuin talouden suhdanteetkin. Nyt järjestöjä tarvitaan turvaamaan palvelut myös vaikeammassa työmarkkina-asemassa oleville.

Muutosten vuosikymmenet: miksi järjestöt tarvitaan kumppaniksi nyt?

04.04.2022

Työllisyydenhoidon kenttä on suurten mullistusten keskellä, ja uudistuksia on tulossa lisää tulevina vuosina. Tavoitteena on työllisyysasteen kasvu. Nyt jos koskaan on aika rakentaa yhteistyötä eri toimijoiden ja rajapintojen kesken. Kun eri uudistuksia tehdään samanaikaisesti, on erityisesti kokonaiskuvan muodostaminen tärkeää.


04.04.2022

Keväällä 2021 kysyimme kuntien työllisyyspalveluista vastaavilta, kuinka alueilla hyödynnetään järjestöjen työllisyystoimia ja osaamista. Vastaukset eivät yllättäneet. Järjestöjen työllistämistä edistävät palvelut tunnistettiin parhaiten, kun taas järjestöjen erityisosaaminen esim. vamman tai sairauden vaikutuksista työllistymiseen jäi vähiten hyödynnetyksi. Tässä meillä on jokaisella peiliin katsomisen paikka. Olemmeko tuoneet tarpeeksi hyvin esille järjestöjen moninaisuutta?

Nyt on aika vaikuttaa – työllisyydenhoito murroksessa