Siirry pääsisältöön

Artikkelit

Alueyhteistyö

04.05.2023

Vates-säätiön aluetoiminta on yhdistymässä osaksi kehittämistoimintaa ja aluetoiminta nimenä lakkaa olemasta. Aluetoiminta on toiminut vuodesta 2020 alkaen kahden aluekoordinaattorin voimin STEAn kohdennetulla avustuksella. Perustan aluetoiminnalle loi KeKo – kehittämisen koordinaatiohanke (2017–2019, RAY/STEA), jossa aloitettiin alueellisten työllistymistä edistävien verkostojen ja järjestöjen kokoaminen yhteen.


02.01.2023

Vates-säätiön Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hankkeessa selvitetään, millainen rooli kolmannen sektorin toimijoilla on kuntakokeilualueiden työllisyydenhoidossa. Osana selvitystä on toteutettu 50 haastattelua eri alueiden järjestötoimijoille.

Järjestöjen resurssit käyttöön uusilla käytännöillä

30.12.2022

Vatesin aluetoiminta teki kyselyn TEM:n TE-palvelupiloteille ja STM:n valtionavustushankkeille. Kyselyssä kartoitettiin järjestöyhteistyötä Työkykyohjelmassa ja järjestöjen roolia palvelumallin kehittämisessä..

Tiesitkö, että järjestöt voivat toimia kumppanina monella tavalla?

02.09.2022

Vates-säätiön aluetoiminta, Vamlas, Kehitysvammaliitto ja FDUV.järjestivät yhteistyössä Työmaailman parannusviikon 29.-30.8. ja 1.9. Tapahtuman ensimmäisen päivän vetovastuussa oli Vates. Päivän teemana oli Yhteistyöstä uutta puhtia muutosten keskellä. Päivän aikana kuultiin kymmenen mielenkiintoista puheenvuoroa teemaan liittyen. Yksin emme pärjää -ajattelu oli kaikkien puheenvuorojen punainen lanka.


09.08.2022

Kymenlaaksosta aluevaltuutetuksi valittu Inka Häkkinen on 39-vuotias sote-ammattilainen. Hänellä on useita sosiaali- ja terveysalan tutkintoja ja hän on työskennellyt alan eri sektoreilla koko aikuisikänsä. Aluevaltuutetun tehtävästä hän kiinnostui, koska koki omaavansa koulutuksen ja kokemuksen perusteella saatua kokemusta ja näkökulmaa aluevaltuuston työskentelyyn.

Aluevaltuutettu kokee järjestöjen roolin merkitykselliseksi