Siirry pääsisältöön

Rehellistä meininkiä - Hyvä ilmapiiri vie pitkälle

ma tammik. 11 12:46:00 2016

Teksti ja kuva: Sari Putkonen

Työhönvalmentaja ottaa kopin työnhakijasta ja saattaa hänet eteenpäin työelämään. Näin kuvailee Laptuotteen työhönvalmentajapalvelua Jorma Eronen, joka työskentelee huoltotoimen johtajana Kiinteistöhuolto Lyijysellä. Eronen kollegoineen on käyttänyt työhönvalmentajapalvelua useammankin työntekijän palkkaamisessa.

Lappeenrannassa yli viisikymmentä henkeä työllistävän Kiinteistöhuolto Lyijysen asiakaspäällikkö Malla Seppä kertoo, että KH Lyijynen käyttää rekrytoinnissa apunaan Laptuotteen työllistämispalvelua. Työhönvalmentaja Veikko Lantan kanssa yhteistyö näyttääkin sujuvan mutkattomasti.

- Varmaan se alkoi niin, että Lantta otti meihin yhteyttä ja kertoi Laptuotteen palvelusta. Jos me nyt tarvitsemme siistijäpuolelle työntekijää, käännymme ensimmäiseksi Lantan puoleen, Seppä toteaa.

- Heidän esiseulansa läpäisseet työnhakijat vastaavat hyvin meidän toiveitamme. He tietävät, kuka meille sopii.

Hyvä henki etu myös liiketoiminnassa

KH Lyijysellä yrityksen vahvuutena pidetään ammattitaidon lisäksi sen perheyritysmäisyyttä ja rehellistä meininkiä. Kuulumiset kysellään, se joka tuntee asian, neuvoo muita ja uudet työntekijät otetaan hyvin ja opastaen vastaan.
- Panostamme perehdytykseen, meillä sallitaan erilaisuus ja epäonnistuakin saa, Seppä toteaa.

Yrityksen ilmapiiri heijastuu myös ulkoisiin asiakkaisiin.
- Pyrimme säilyttämään asiakkaisiin henkilökohtaisen suhteen. Se kantaa pitkälle liike-elämässäkin, Eronen muistuttaa.

Erosen ja Sepän asenteissa näkyy kokemus välityömarkkinoilta palkkaamiseen.
- Sieltä löytyy ihan uskomattomia kykyjä, jotka eivät vielä ole löytäneet omaa paikkaansa elämässä. Terveiseni muille yrittäjille on, että kannattaa kokeilla, Eronen suosittelee.

Myös Laptuotteen kautta KH Lyijyselle huoltomieheksi tullut Antti Takkinen vaikuttaa tyytyväiseltä. Uusi ura kiinteistöhuoltoalalla alkoi Lantan pakeilla Laptuotteen työhönvoimapalvelujen avulla.
- Nyt opiskelen töiden ohessa kiinteistönhuoltajan perustutkintoa. Paperit saan käteen puolentoista vuoden päästä.

Artikkeli julkaisu Kyvyt käyttöön Välityömarkkinat -eXtra -lehdessä joulukuussa 2015